By - admin

Overbieden huis

Overbieden huis of een hoger bod uitbrengen dan de vraagprijs gebeurd dagelijks in geheel Nederland. Als u niet hoger gaat bieden dan de vraagprijs dan is het onmogelijk om een woning te kopen.

Waarom moet ik overbieden op een huis?

U moet overbieden op een huis omdat de vraag naar woningen veel hoger is dan het aanbod. Voor elke woning zijn wel honderden liefhebbers. 

Stel de vraagprijs van een woning bedraagt € 350.000,-.  U weet dat er wel 50 mensen een bod willen doen. U gaat dan ook automatisch hoger bieden in de hoop dat u eigenaar wordt van de woning.

Hoeveel overbieden op een huis?

Hoogte van uw bod is afhankelijk van enkele zaken

  • Locatie van de woning
  • Uw spaargeld
  • Uw eventuele overwaarde (taxatiewaarde oude woning weten)
  • Hoeveel is de taxatiewaarde aan te kopen huis

LexWonen helpt klanten met het biedproces, indicatie woningwaarde, koopakte en de hypotheek.

Heeft u weinig overwaarde en of spaargeld dan weinig overbieden

Als u geen spaargeld heeft of overwaarde op de oude woning hoe moet u dan overbieden? Dat wordt een lastig verhaal, u kan dan niet kopen.

Heeft u € 75.000,- overwaarde omdat u reeds 3 jaar in dezelfde woning woont? U kan dan bijvoorbeeld een gedeelte gebruiken voor een hoger bod en het andere gedeelte voor een laag voorbehoud van financiering. Wij leggen dat later uit.

Hoe weet ik de marktwaarde of taxatiewaarde van een woning?

Als u vooraf een indicatie heeft van de taxatiewaarde dan weet u hoeveel u kan overbieden. Uw maximale hypotheek is namelijk de woningwaarde. LexWonen heeft meer dan 80 taxateurs waar hij regelmatig mee werkt. 

Belangrijke indicatoren worden meegenomen zodat snel een indicatie volgt van de marktwaarde.

Koopakte moet kloppen met hypotheekaanvraag

Let op! Als u een bod doet van 400.000,- onder voorbehoud van € 350.000,- dan moet uw hypotheekaanvraag ook € 350.000,- zijn en niet hoger.

Dat betekend dan ook dat u € 50.000,- uit eigen zak of overwaarde betaald.

Hoe lager het voorbehoud van financiering is hoe meer kans u maakt op de woning. Natuurlijk willen verkopers een mooie prijs voor de woning maar ze willen ook zekerheid. Als u minder hypotheek aanvraagt dan de koopsom dan is dat veilig voor de bank. Niemand zit er op te wachten dat er een afwijzing komt zodat de verkoper het hele circus weer opnieuw kan doen.

Overbieden en lager voorbehoud is de troef

Gaat u een hoger bod doen dan de vraagprijs en u verteld alleen onder voorbehoud van financiering , vergeet het maar. Overbieden heeft vaak geen zin. Het is de combinatie van overbieden huis , op een woning dus en het lage bedrag aan voorbehoud van financiering die zorgen voor succesvol huis kopen.